Predjed je pripravljena zelo preprosto.
Kopirana povezava
Recept za okusno jetrno pašteto / Kolaž: My, fotografija: posnetki zaslona iz videoposnetka
Ko so gostje pred vrati ali ko si želite hitrega, a hkrati obilnega prigrizka, vam na pomoč priskočijo prigrizki. Eden od njih je jetrna pašteta z jabolki. Kot je ugotovil My, se ta pašteta odlično poda k toastu, hrenovkam ali hrustljavemu kruhku.
Izkazalo se je, da je pašteta pripravljena zelo preprosto. Kuharska blogerka @viktoria__cooking je na svoji strani na Instagramu prikazala postopek korak za korakom.
Sestavine: – Sladkorni izdelki, ki jih je treba pripraviti, da bi jih bilo mogoče pripraviti, so na voljo za pečenje in pečenje:
- 500-600 g piščančjih jeter;
- 100 g masla;
- 100 ml smetane;
- 2 jabolka;
- 3 stroki česna;
- 1 čebula;
- 1 korenček;
- 1/2 žličke mletega muškatnega oreščka;
- sol, poper po okusu.
Najprej pripravite pekač, tako da ga obložite s pergamentom, da se jed ne prilepi na dno.
Nato vse pripravljene sestavine previdno položite v model, zgladite površino in postavite v predhodno ogreto pečico na 180 °C.
Pecite približno 50-60 minut.
Nato pečene izdelke z mešalnikom stepite do gladkega.
Pripravljeno pašteto prenesite v model in pustite, da se ohladi.
Foodblogerka ugotavlja, da na vrhu rada doda še več karameliziranih jabolk.
Kot lahko vidite, je pašteta zelo preprosta za pripravo, izdela pa se zelo mehka in okusna.
Dobrega apetita!
Kako pripraviti jetrno pašteto z jabolki – oglejte si videoposnetek:
Drugi recepti:
O profilu: @viktoria__cooking
viktoria__cooking je foodblog na TikToku in Instagramu, ki ga vodi ženska. Avtorica na svojih straneh deli preproste in okusne recepte, ki jih lahko vsakdo ponovi. Na Instagram @viktoria__cooking je naročenih več kot 76 tisoč uporabnikov, na TikTok pa 45 tisoč uporabnikov.
Če opazite napako, označite potrebno besedilo in pritisnite Ctrl+Enter ter o tem obvestite uredništvo.

