Solata je pripravljena zelo preprosto, potrebne sestavine pa so “drobiž”.
Kopirana povezava
Vsi gostje bodo povprašali po receptu za solato / Kolaž: My, foto depositphotos.com, posnetek zaslona iz videa
Rdeča pesa je v ukrajinski kuhinji zelo priljubljena zelenjava. Gospodinje jo pogosto pripravljajo za prve jedi in jo dodajajo solatam. Tokrat vam My ponuja pripravo solate iz rdeče pese, ki bo zagotovo presenetila vašo družino. Za obstoj tega recepta ve le malo ljudi, čeprav so sestavine najpreprostejše, okus solate pa je neprekosljiv.
Recept je delila kuharska blogerka @an.cookbook.
Morda vam bo všeč tudi: Solata “Ne Olivier” bo presenetila tudi izkušene gostiteljice.
Sestavine:
- rdeča pesa – 2 kosa (~350 g);
- grah v pločevinki – 0,5 pločevinke;
- zelišča (koper, peteršilj, zelena čebula);
- dijonska gorčica – 1 žlica;
- bučno olje – 2 žlici;
- sojina omaka – 1 žlica;
- limonin sok – 0,5 žlice.
Postopek kuhanja
Najprej skuhajte rdečo peso ali kupite že pripravljeno v supermarketu.
Kuhano rdečo peso naribajte in jo dajte v globoko posodo. Tu dodamo zeleni grah iz pločevinke.
Nato narežemo veliko zelenja. Avtor je dodal zeleno čebulo, koper in peteršilj.
Za solatni preliv bomo potrebovali olje, sojino omako, gorčico v zrnju in pol žlice limoninega soka. Vse te sestavine je treba zmešati in z njimi preliti našo solato.
Na koncu ne pozabite vsega dobro premešati in lahko jo poskusite.
Kako pripraviti preprosto solato iz rdeče pese – oglejte si videoposnetek:
Drugi recepti:
O osebi: an.cookbook
an.cookbook je priljubljena ukrajinska prehranska blogerka v družbenem omrežju Instagram, ki deli svoje najljubše preizkušene recepte. Na an.cookbook je naročenih več kot 5 tisoč uporabnikov družbenega omrežja.
Če opazite napako, označite potrebno besedilo in pritisnite Ctrl+Enter ter o tem obvestite uredništvo.

 
 





