Srčna in bogata: recept za zelo okusno juho s preobratom

Recept za okusno in enostavno juho z grahom.

Povezava kopirana

Grahova juha – recept / kolaž: My, foto: depositphotos.com/

Ponujamo recept za krepko in okusno juho z grahom in dimljenimi rebrci, ki jo pripravimo enostavno in hitro, brez sitnosti. Ta juha se izkaže za izdatno z notami dimljenih reber, ki se ji zagotovo nihče ne more upreti.

Mimogrede, juhi lahko poleg reber dodate tudi druge vrste prekajenega mesa, poroča My s sklicevanjem na mariiam_foodblog.

Morda vas bo zanimalo: Kot v vrtcu: recept za slastne palačinke z jabolki

Grahova juha z dimljenimi rebrci – recept

Sestavine:

  • Grahova kaša – 250 g
  • Prekajena rebra po okusu
  • Čebula – 1 kos.
  • Korenje – 1 kos.
  • Krompir – 4-5 kosov.
  • Sol, poper, suha zelišča, zelenje po okusu

Rebra narežemo na kose, zalijemo z vodo, zavremo in poberemo peno.

Grah večkrat speremo, dodamo rebrcem in kuhamo, dokler se ne zmehča.

Krompir narežemo na kocke, čebulo in korenje sesekljamo ter na rastlinskem olju prepražimo do zlate barve.

Prve jedi / infografika: My

V lonec vlijte krompir in meso za cvrtje ter kuhajte, dokler krompir ni kuhan.

Juho posolite in popoprajte ter dodajte sesekljana zelišča. Počakajte, da se juha malo razkuha, in jo lahko postrežete. Dobrega apetita!

Oglejte si videoposnetek, kako pripraviti grahovo juho:

Morda vas bo zanimalo:

O osebi: mariiam_foodblog

mariiam_foodblog je priljubljena ukrajinska kulinarična blogerka na Instagramu, ki deli svoje najljubše preizkušene recepte. Na mariiam_foodblog se je naročilo več kot 11 tisoč uporabnikov družbenega omrežja.

Če opazite napako, označite potrebno besedilo in pritisnite Ctrl+Enter ter o tem obvestite uredništvo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki