Za te osnovne kačapurije ni treba gnesti in valjati testa.
Hitri khačapuri v ponvi s skuto je pripravljen v samo 10 minutah / My kolaž, posnetek zaslona Instageam, YouTube
Gruzijski kačapuri je kombinacija puhastega kvašenega testa in sirovega nadeva. Številni naši občané so si to jed priljubili, vendar je ni tako preprosto pripraviti. Na srečo obstaja preprost recept za khačapuri v ponvi, ki ne zahteva gnetenja in čakanja, da testo vzhaja. Dovolj je le, da vse izdelke zmešamo in ocvremo.
Preprost in hiter khačapuri – recept s sestavinami
Po okusu ti izdelki spominjajo na ploščat kruh s sirovim nadevom. Čim več sira boste uporabili, tem bolj okusen bo.
Če želite pripraviti kačapuri v ponvi, pripravite sestavine:
- Sto petdeset gramov moke;
- dvesto mililitrov kefirja;
- ščepec sode bikarbone;
- eno jajce;
- dvesto gramov sira suluguni;
- žlica sladkorja;
- ščepec soli;
- dvajset gramov masla;
- šopek zelišč.
Potrebujete tudi širok krožnik v velikosti ponve, da boste lahko zlahka obrnili izdelke.
Kefir vnaprej vzemite iz hladilnika, da bo na sobni temperaturi. Zmešajte ga z jajcem, sladkorjem, soljo in sodo bikarbono. Dodamo naribane suluguni in moko. Dodajte tudi drobno sesekljana zelišča. Mešanico mešajte, dokler ni gladka.
Segrejte ponev z malo olja. Ko je površina zelo vroča, testo sploščite v približno 2 cm debelo ploščo. Na srednji temperaturi na eni strani cvremo 5-7 minut. Nato ga položite na krožnik, obrnite in na drugi strani pecite še približno 3 minute.
Preberi tudi:
Lene khachapuri je najbolje postreči vroče. Za hrustljavo skorjico ga lahko še vročega namažete z maslom.
Predlagani recept za khachapuri lahko popestrite tako, da nadevu dodate mleto meso, gobe, druge vrste sira. Khačapuri lahko pripravite tudi s skuto – nadomestite jo s polovico porcije suluguni.
Prej smo vam povedali, kako pripraviti še eno gruzijsko jed – juho kharcho z govedino in rižem.

