Neverjetne piščančje “bombe” z nadevom: kotleti niso bili niti blizu.

Sočne bombice iz mletega mesa z okusnim nadevom so veliko bolj okusne kot navadni kotleti.

Piščančji kotleti – recept / kolaž My, foto depositphotos.com

Če so običajni piščančji kotleti dolgočasni, poskusite pripraviti sočne “bombe” z nadevom. Ta recept bo spremenil vašo predstavo o piščancu. Jed je na zunaj hrustljava, v notranjosti pa mehka, saj “zapre” vse sokove. To je kot mesna jed in priloga v eni poslastici.

Piščančje kotlete lahko pripravite s sirom, ananasom, koruzo, zelenjavo itd. Predlagamo vam, da pripravite različico z gobami. Načelo je zelo preprosto – nadev je ovit v mleto meso, nato pa se izdelki opečejo in spečejo.

Piščančji kotleti – recept z nadevom

V tej različici je v notranjosti nadev “julienne”, ki je odlično kombiniran s piščancem. Da bo jed bolj praznična, lahko namesto gob uporabite jurčke ali druge gozdne gobe.

Celoten seznam sestavin za piščančje bombice:

  • osemsto gramov mletega mesa;
  • ena čebula;
  • štiristo gramov gob;
  • sto petdeset gramov sira;
  • strok česna;
  • Sto petdeset gramov smetane ali kisle smetane;
  • žlica masla;
  • žlica sončničnega olja;
  • zavojček krušnih drobtin;
  • sol, poper, posušena zelišča.

Potrebujete tudi folijo za živila in pečico.

Čebulo narežite na polkroglice, gobe na ploščice, česen sesekljajte. V ponvi zmešajte obe vrsti olja. Čebulo pražite nekaj minut, nato dodajte gobe, česen in začimbe po okusu. Pražite še približno 5 minut. Prilijte smetano, kuhajte še 5 minut in izklopite ogenj. Sir naribajte posebej.

Za pripravo sočnih piščančjih kotletov je priporočljivo, da iz stegna naredite mleto meso. Dodamo mu sol, poper in zelišča. Razdelite na 10 delov. Vsakega položite na folijo za živila. S prsti oblikujte tanko ploščato rezino. Na sredino položite gobov nadev in ga posujte s sirom. Nato živilsko folijo zvijemo v kroglo in oblikujemo bombice iz mletega mesa, tako da nadev ostane v notranjosti.

Preberi tudi: “Vmesnik za bombone:

Piščančje kotlete pomočite v drobtine. Drobtine lahko pripravite sami tako, da v mešalniku ali kavnem mlinčku zmeljete star kruh.

Na pekač, obložen s pergamentom, položite obložene kroglice. Piščančje kotlete 25 minut pecite v pečici pri 180°. Priporočamo, da jih postrežete s pire krompirjem ali zelenjavno solato.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki