Slastna bučna juha kot v restavraciji: jeseni jo pripravljam vsak dan.

Juha, pripravljena po tem receptu, ima razkošno kremast okus.

Bučna juha – recepti / kolaž My, foto pixabay

Juha iz bučnega pireja je prisotna na jesenskih jedilnikih večine restavracij. Hkrati lahka, hranljiva in zelo okusna jed je všeč skoraj vsem. Zlahka jo pripravimo tudi doma, zlasti če izberemo pravo vrsto buč.

Povedali smo vam, kako pripraviti okusno bučno juho – recept je dober, ker ga lahko spremenite po svojem okusu. Pripravite lahko bolj srčno različico z bogato juho ali pa jo naredite dietno. Ta jed se vedno odlično obnese.

Prej smo vam povedali, kako pripraviti legendarno bučno kašo z rižem in mlekom.

Bučna kremna juha – recept kot v restavracijah

Način priprave in sestavine poslastice je poimenovala kulinarična publikacija EatingWell. Strokovnjaki svetujejo, da uporabite ravno bučo muškat. Za to sorto je značilno posebno sladko in aromatično meso.

Za pripravo bučne juhe pripravite naslednje izdelke:

  • ena majhna buča;
  • ena čebula;
  • steblo zelene;
  • dva stroka česna;
  • liter piščančje juhe;
  • petsto mililitrov vode;
  • petdeset gramov masla;
  • žlica oljčnega olja;
  • sol, poper, priljubljene začimbe;
  • čajna žlička posušenega timijana;
  • zelišča po okusu.

To je “osnovni” recept, ki ga lahko prilagodite po svojih željah. Dodate lahko na primer meso ali ribe ali pa naredite gost bučni pire s smetano.

V ponvi segrejte mešanico oljčnega olja in masla. Zeleno in čebulo narežite na enako majhne kocke. Na nizki temperaturi pražite 4 minute. Vmešajte timijan in izklopite ogenj.

Bučo narežite na poljubne kose, zalijte z vodo in juho. Pod pokrovom na nizki temperaturi kuhajte približno 25 minut. Zelenjava se mora z vilicami zlahka pregnesti.

V juho z bučo dodajte pečenko. Dodajte preostalo stopljeno maslo. Bučno kremno juho z mešalnikom stepite do gladkega. Po okusu dodajte sol in poper. Jed hranite v hladilniku največ tri dni.

Preberi tudi:

Priporočljivo je, da juho iz bučnega pireja postrežete z drobtinami, semeni in sesekljano zelenjavo. Po želji lahko dodate meso, gobe, ocvrto slanino ali sir.

Če pripravljate bučno kremno juho s smetano, izdelek prelijte v toplo, ne vročo posodo. Smetana skrajša rok uporabnosti, zato jo dodajte že pri serviranju.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki