Sladica “Anna Pavlova” se bo prvič izkazala za okusnejšo kot v restavraciji: preprost recept.

Takšno torto lahko pripravite, tudi če nimate izkušenj v slaščičarstvu.

Anna Pavlova – torta, ki jo obožujejo skoraj vsi / kolaž My, foto depositphotos.com

Anna Pavlova je sladica, ki jo obožujejo številne ženske. Nežna meringa, maslena krema in limonina skuta se odlično povežejo in ustvarijo neverjetno simfonijo okusov. Če ste se vedno bali sploh pristopiti k receptu, vas zdaj ni več strah – povemo vam, kako torto speči od prvega trenutka.

Prej smo vam povedali, kako pripraviti torto Kijev.

Kako pripraviti sladico Anne Pavlove – tehnologija kuharja

Recept Mary Berry uporablja vse iste sestavine kot klasična različica, vendar je kuharica dodala svoj noanse – vinski kis.

Sestavine:

  • 350 gramov sladkorja v prahu;
  • šest jajčnih beljakov;
  • 1 žlička škroba;
  • 1 žlička vinskega kisa;
  • 600 ml dvojne smetane;
  • 50 gr sladkorja v prahu;
  • jagode.

Ohlajene beljake prelijte v hladno in suho skledo ter jih z mešalnikom stepajte do puhaste mase, postopoma pa dodajajte sladkor v prahu, dokler se zmes ne začne zgoščevati. V ločeni skledi zmešajte škrob in kis, nato pa ju dodajte beljakom, ne da bi prenehali stepati.

Od kakovosti stepenih beljakov je neposredno odvisno, kakšna sladica se bo izkazala Anna Pavlova – po klasičnem receptu naj masa ne bi tekla iz posode. Če so se stepeni beljaki izkazali za tekoče, to pomeni, da je v posodo prišla voda ali rumenjaki. Vse boste morali zavreči in kuhati znova, zato bodite previdni.

Na pekač, obložen s pergamentom za peko, postavite obroč za testo ali pekač. V model položite meringo, jo sploščite in v notranjosti naredite majhno vdolbino. Takoj dajte v pečico, ogreto na 160 stopinj, nato pa temperaturo zmanjšajte na 140 stopinj in pecite eno uro. Pri tem se lahko orientirate po posebnostih vaše pečice – včasih je potrebno nekoliko več časa. Torta mora ostati bela, vendar se strdi. Ko se to zgodi, ga pustite v pečici, dokler se popolnoma ne ohladi, vsaj eno uro ali še bolje – čez noč.

Preberi tudi: “Vmesnik za pecivo je treba pripraviti v obliki peciva:

Čestitamo, skoraj ste pripravili sladico Anna Pavlova – recept za testo ste že obvladali. Nato pripravite kremo tako, da sladkor v prahu in smetano stepete do goste mase. Po želji lahko dodate vanilijevo pasto ali vanilijev ekstrakt. Pripravljeno kremo položite v votlino torte, na vrh pa dodajte sveže jagodičevje in metine liste. Pred serviranjem sladico narežite na kose in jih posujte s sladkorjem v prahu.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki