Raztopite se na jeziku: nežne pogače na svinjski masti kot v našem otroštvu

Ta recept je tako preprost, da zanj sploh ne potrebujete izkušenj s peko.

Rogaliki recept / My kolaž, posnetek zaslona YouTube

Hrustljavi, krhki rogljički z marmelado so bili najljubša sladica iz otroštva številnih Ukrajincev. Znamenitih piškotov ni težko pripraviti doma. Peščeno testo velja za eno najpreprostejših – z njim se lahko odlično spopadejo tudi kuharski začetniki.

Še posebej okusni so ti izdelki, ki so narejeni s svinjsko mastjo. Ta proizvod daje testu rahlo strukturo in zračnost. Tako so kuhali naši predniki, za katere je bilo maslo zelo drago.

Peščeno testo za kruhke s kislo smetano

Objavljamo recept za same piškote, ki jih lahko dopolnite s poljubnim nadevom – marmelado, džemom, makom, skuto ali kondenziranim mlekom.

Potrebujete sestavine:

  • sto gramov svinjske masti;
  • sto gramov kisle smetane;
  • dvesto petdeset gramov moke;
  • čajna žlička kvasa za testo;
  • žlica sladkorja;
  • sladkor v prahu za dekoracijo.

Maslo zmešamo s kislo smetano, moko, moko, sredstvom za puhanje in sladkorjem. Z rokami zgnetite mehko in elastično testo, ki se dobro spoji in se ne oprijemlje rok. Postavite v hladilnik za 20-30 minut.

Testo tanko razvaljamo in razrežemo na dolge trikotnike. Na širši del damo nadev. Drobnjaki s češnjami so zelo okusni. Zvijte zvitke in jih položite na pekač, obložen s pergamentom. Pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 15 minut. Ko se končani piškoti ohladijo, jih pomočimo v sladkor v prahu.

Kako se lotiti pogače s svinjsko mastjo / posnetek zaslona z YouTuba

Bagele z margarino

Ta recept zahteva zelo malo masti. Primeren za tiste, ki so občutljivi na vonj po njej v pecivu.

Potrebujete naslednje:

  • Petsto gramov moke;
  • dvesto petdeset gramov margarine;
  • žlica svinjske masti;
  • petdeset gramov živega kvasa ali petnajst gramov suhega kvasa;
  • žlica sladkorja;
  • sto gramov kisle smetane;
  • eno jajce.

Margarino z mastjo in moko zmeljite v drobtine. Kvas in sladkor zmešamo ločeno in nato zmešamo s prvo zmesjo. Dodajte jajce, razžvrkljano s kislo smetano, in zgnetite v čvrsto testo. Za eno uro ga postavimo v hladilnik.

Preberi tudi:

Testo na tanko razvaljajte. Razrežite ga na trikotnike, položite nadev in zvijte. Pečemo jih na masti pri 180° približno 15-20 minut. Na pekaču pustite prosti prostor, saj se bodo po peki dvignili.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki