Korak za korakom vam povemo, kako doma pripraviti presenetljivo okusno in aromatično sladico.
Slastno kavno torto lahko pripravite doma / foto freepik.com
Na svetu obstaja veliko okusnih sladic, njihova priprava pa je lahko prava meditacija. Dobra možnost za priboljšek je kavna torta Mary Berry. Tisti, ki so jo poskusili, so jo označili za nenavadno in neverjetno zaradi slastnega nadeva.
Zanj je pripravljena zlasti lešnikova pralina. Izkazalo se je, da to ni tako težko, če imate preverjen recept. To je lahko sladica za posebno priložnost ali pa le način, kako si jo privoščiti v hladnih jesenskih dneh.
Kavni kolač – recept slaščičarjev Mary Berry
Za pripravo te izjemno okusne in nenavadne sladice vam ni treba kupiti dragih in nenavadnih izdelkov. Vsi so že dolgo znani Ukrajincem. Za pripravo vzamemo:
- žlico kavnih zrnc;
- žlica pravkar prekuhane vode;
- štiri jajca;
- 225 gramov masla;
- 225 gramov sladkorja v prahu;
- 225 gramov moke;
- čajna žlička pecilnega praška;
- 100 gramov sladkorja;
- 75 gramov celih lešnikov.
Poleg tega boste morali vzeti nekaj sestavin za pripravo kreme. Med njimi so:
- 1,5 žlice kavnih zrnc;
- 1,5 žlice vrele vode;
- 225 gramov zmehčanega masla;
- 400 gramov sladkorja v prahu.
Če želite pripraviti čokoladno-kavno torto, najprej segrejte pečico na 180 stopinj. Dva okrogla modela (premera 20 cm) namažite z oljem in ju obložite s pergamentom.
V vroči vodi raztopite kavna zrnca in mešajte, dokler ne dobite gladke mase. V veliki skledi stepite jajca, sladkor v prahu, moko, pecilni prašek in kavno mešanico. Mešajte z metlico, da se vse skupaj poveže.
Pecite 30 minut, se nekoliko ohladite, odstranite iz modelčkov in pustite, da se ohladijo na rešetki.
Za pralineje v lonec nalijemo štiri žlice vode in dodamo sladkor. Kuhajte na nizki temperaturi in mešajte. Dobiti morate sirupasto konsistenco. Nato povečajte temperaturo in kuhajte, dokler zmes ne postane bledo zlata. Vanjo vlijemo lešnike, premešamo in vse skupaj prelijemo na pekač, obložen s pergamentom. Ko se zmes ohladi, jo lahko razlomite ali narežete na majhne koščke.
Za kremo kavo raztopimo v vroči vodi in mešamo, dokler ni gladka. V skledi stepite maslo in mu postopoma dodajajte kavno mešanico ter sladkor, dokler ne postane svetlo in zračno.
Zdaj pa preidimo k temu, kako okrasiti kavno torto. Položimo spodnji del torte in ga premažemo z delom kreme. Na vrhu pokrijemo drugo torto in jo namažemo s preostalo kremo. Zgornji del okrasimo s pralinami. Po želji lahko malo damo v notranjost kot nadev.

 
 





