Nežno meso v hrustljavem prepečencu je priljubljeno pri tisočih otrocih.
Najokusnejši recept za nuggets / kolaž My, foto pexels
Hrustljavi samorogi so priljubljena jed milijonov ljudi po vsem svetu. Kombinacija nežnega piščančjega mesa in okusnega prepečenca je postala klasika hitre prehrane. To je odlična izbira za hranjenje vašega otroka. Kot priznavajo številni starši, so tudi izbirčni otroci, ki ne marajo mesa, ljubitelji nuggetsov iz “McDonald’s”. Doma jih ne bo težko ponoviti.
Najokusnejši piščančji nuggetsi – podroben recept
Ti izdelki zelo spominjajo na prigrizek hitre prehrane. McDonald’s seveda ne razkriva receptov svojih specialitet. Vendar so kuharji neodvisno našli formulo, ki je blizu originalu.
Pripravite sestavine, kot so:
- Petsto gramov piščančjega fileja;
- dve jajci;
- štiri žlice moke;
- sto trideset gramov drobtin;
- žlica posušenega mletega česna;
- ščepec kurkume;
- ščepec popra;
- tri žlice sojine omake;
- dvesto mililitrov sončničnega olja.
Piščanca oplaknite in ga vzdolž vlaken narežite na enake, čiste kose. 40 minut ga marinirajte v sojini omaki – tako bo meso dobilo značilen slan okus in sočnost. Če nimate časa, lahko ta korak preskočite – fileje samo posolite.
Drobtine zmešajte s česnom, kurkumo in poprom ter jih vlijte v globoko skledo. V drugi dve skledi dajte presejano moko in razžvrkljana jajca. Marinirane koščke piščanca najprej potopite v jajce, nato v moko, ponovno v jajce in v drobtine. Vsak kos izdatno obložimo, da se skorjica prilepi na meso.
Nato koščke ocvremo ali spečemo. Če želite pripraviti koščke kot v McDonald’su, zavrite sončnično olje in vanj za 2-3 minute potopite koščke. Nato jih položite na prtiček, kjer se bo odvečna maščoba vpila. Jed postrezite vročo z omako, krompirjem ali katero koli drugo prilogo.
Preberi tudi:
Če boste kose pekli v pečici, jih položite na pekač in jih 20 minut pecite pri 200º. To ni klasična različica, vendar je veliko bolj zdrava.
Koristen nasvet: Če imate mešalnik ali mlinček za kavo, lahko preliv pripravite sami. Preprosto zmeljite posušeno pečenko v prah.

