Olivierjev glavni tekmec: družina vedno prosi za to solato.

Ta solata je okusnejša od Olivierjeve in Šube, pripravljena pa je iz preprostih izdelkov.

Ta solata je čudovita alternativa “Olivierju” / kolaž My, foto depositphotos.com, posnetek zaslona

Na svetu obstaja veliko različnih okusnih solat, vendar, kot kaže praksa, ljudje pogosto že leta pripravljajo iste jedi. Včasih si želimo pojesti nekaj, kar je čim bolj podobno običajni hrani, vendar z majhnimi razlikami za popestritev.

Ugotovili smo, kakšno solato bomo pripravili namesto Olivierja. Ta jed vam bo omogočila uživanje v znanem okusu z novimi in svežimi notami.

Kaj pripraviti namesto Olivierja

Tej solati je najbolj podobna solata “Stolichny”. Tudi ta vsebuje krompir, korenje, jajca, grah in druge znane sestavine.

Na prvi pogled vsi ne morejo razumeti, kakšna je razlika med “Olivier” in “Stolichnyy”. Vendar njuna ključna razlika ne vpliva le na okus, temveč tudi na nasičenost in koristi. Zlasti namesto klobase, šunke ali drugega predelanega mesa se za Stoličnoye kuha piščanec, govedina ali telečje meso.

Ta jed se izkaže za bolj dietno. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin se ta solata hitro poje. Za njeno pripravo morate vzeti:

  • 300 gramov kuhanega piščančjega fileja, govejega ali telečjega mesa;
  • 300 gramov zelenega graha iz konzerve;
  • 300 gramov kislih kumaric;
  • pet trdo kuhanih jajc;
  • 400 gramov kuhanega krompirja;
  • 100 gramov kuhanega korenja;
  • 200 gramov majoneze;
  • 20 gramov zelene čebule;
  • sol in poper po okusu;
  • zrna popra;
  • lovorjev list.

Najprej morate pripraviti izdelke. Krompir in korenje dobro operite in skuhajte, ne da bi olupili kožo. Po kuhanju zmanjšajte temperaturo in kuhajte približno 30 minut. Pripravljenost preverite z nožem. Odcedite vodo in zelenjavo pustite, da se ohladi. Nato jih lahko olupimo.

Grah stresite v cedilo, da se znebite odvečne tekočine.

Preberite tudi:

V ločenem loncu zavrite vodo. Dodajte sol, lovorov list in nekaj paprik. V lonec položite file ali kos govedine/teletine. Kuhajte, dokler ni pripravljena, in odstranite peno. Kuhano meso se nato popolnoma ohladi.

Meso, krompir, korenje in kumare narežemo na kocke. Zeleno čebulo operemo in drobno sesekljamo. Vse skupaj vlijte v skledo. Dodajte grah.

Jajca vzemite vnaprej, da se segrejejo na sobno temperaturo. Kuhajte jih trdo (približno 10 minut) in jih dajte v hladno vodo. Jajca olupite in narežite na kocke ter jih dodajte v skledo.

Solato premažite z majonezo in jo razporedite v sklede. Na vrhu okrasite z zeleno čebulo. Po želji jo lahko nadomestite s čebulo. Tako namesto Olivierja dobimo okusno solato, ki bo razveselila vaše bližnje.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki