Klasična piščančja juha s “skrivno” začimbo: s to začimbo je veliko boljšega okusa.

Okusna juha z rezanci bo z eno začimbo še okusnejša.

Kaj dodati juhi za okus / kolaž My, foto depositphotos.com, pixabay

Apetitna juha s piščancem odlično ogreje v jesenskem času in omogoča, da hitro nahranite veliko družino. Piščančji file zasiči juho z vitamini in edinstvenim okusom. Čeprav je recept znan vsem, obstajajo načini, kako ga narediti še okusnejšega. Objavili smo podroben recept in vam povedali, kako izboljšati okus juhe.

Že prej smo pisali, kako dolgo je treba kuhati piščančje fileje za prve jedi, da ne postanejo “gumijasti”.

Klasična piščančja juha s skrivno začimbo

Nasvet za izboljšanje okusa in arome jedi je objavila spletna stran Express, ki navaja kulinarično strokovnjakinjo Christino Manian. Da bi juho obogatili in ji dali lepo barvo, kuharica svetuje, da ji dodate kurkume. Z njo dobi juha edinstven, rahlo mošusen okus in osupljivo zlato barvo. Prijeten bonus – začimba je zelo zdrava.

Piščančja juha z vermicellijem po tem receptu potrebuje naslednje sestavine:

  • en piščančji file;
  • dva krompirja;
  • en korenček;
  • ena čebula;
  • žlica sončničnega olja;
  • devetdeset gramov testenin;
  • lovorjev list;
  • pol čajne žličke kurkume;
  • sol, poper in druge začimbe po vašem okusu.

Piščanca kuhajte približno eno uro, da se zmehča. Za aromatično juho lahko vzamete dele mesa s kostmi in kožo. 25 minut pred koncem kuhanja dodajte na kocke narezan krompir in lovorjev list.

Korenje narežite na polkroge, čebulo pa na majhne kocke. Zelenjavo položite v ponev z vročim oljem. Pražimo 3-4 minute, vendar pred tem dodamo kurkumo. Strokovnjak pojasnjuje, da segrevanje začimbe “raztopi” njen okus in preprosta piščančja juha se bo spremenila v razkošno jed. Količino kurkume lahko povečate, če želite, da je jed bolj pikantna.

Preberi tudi: “V času, ko je bila kurkuma na voljo, je bilo v Sloveniji veliko več kot 30 milijonov ljudi:

Ko je krompir na pol kuhan, dodajte pečenko in zelenjavo v juho. Nato dodajte vermikel. Solimo, popramo in pripravimo do popolnega okusa. Kuhajte še 7-10 minut in odstranite lovorjev list. Priporočljivo je, da posodo nekaj časa pustite pod pokrovom, da se prepoji.

Piščančjo juho z rezanci postrezite s sesekljano zelenjavo in kruhovimi drobtinami. Presenečeni boste, kako okusna je.

Morda vas bodo zanimale tudi novice:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Koristni nasveti in življenjski triki