Povedali vam bomo, kako pripraviti krompirjevo enolončnico, da ne razpade in se izkaže za okusno.
Enolončnico s krompirjem lahko pripravite za vso družino / foto depositphotos.com
Veliko ljudi ima v spominu hrano, ki so jo poskusili, ko so bili majhni. Posebno mesto na takšnem seznamu zavzema krompirjeva enolončnica kot v vrtcu.
Ta jed s hrustljavo skorjico in mehko sredino je povezana s toplino, skrbjo in svetlimi dnevi, ko je bilo vse lahko in preprosto. Čeprav je čas nemogoče zavrteti nazaj, vam bo zelenjavna enolončnica s krompirjem pomagala, da se boste spet počutili prijetno.
Obstaja veliko različic te jedi. Nekateri ji dodajo jajce, drugi pa zdrob, kislo smetano ali kaj drugega. Izbrali smo recept, ki bo všeč odraslim in otrokom.
Krompirjeva enolončnica iz surovega krompirja
Ta jed se pripravi enostavno in preprosto. Pripraviti morate izdelke, jih zmešati in dati peči v pečico. Tukaj so sestavine, potrebne za pripravo krompirjeve pečenke:
- tri jajca;
- trije srednje veliki krompirji;
- en srednje velik paradižnik;
- zelena čebula;
- čebula;
- poper;
- pol skodelice rastlinskega olja;
- pol skodelice mleka;
- sol;
- mešanica popra;
- skodelica in pol moke;
- 50 gramov sira.
Jajca razbijte v skledo. Krompir olupite, operite in naribajte na grobem strgalu. Dobro ga iztisnite od odvečne tekočine in ga dodajte k jajcem. Vse skupaj zmešajte.
Preberite tudi:
Paradižnik narežite na srednje velike kose in ga prelijte v skledo. Na isto mesto pošljite sesekljano papriko in čebulo, premešajte. Vklopite pečico pri 180 stopinjah.
Zelenjavo prelijte z oljem in mlekom. Začinite in dobro premešajte. Nato vlijte moko in dobro premešajte. Pekač za peko obložite s pergamentom za peko in ga namažite z oljem. Vsebino iz sklede dajte v model in po vrhu potresite nariban sir. Pecite 25-30 minut.
V tem času dobi pečenka s sirom in paradižnikom rumenkasto skorjico in ima čas, da se zapeče tudi v notranjosti. Ta jed je kot nalašč za obilno kosilo ali večerjo.

