Domoznanska skupina Pr`Bukmandeljci

Domoznanstvo je pojem, ki ga sestavljata besedi »dom« in »znanost« – pomeni znanost, vedenje o domovini, domačem okolju. V Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje skrb za domoznansko področje pomeni zbiranje, sortiranje in arhiviranje podatkov ter gradiv, ki se nanašajo na Trbovlje oz. so v Trbovljah nastali. Ker se zavedamo, da več glav več ve in menimo, da je preteklost prav tako pomembna kot sedanjost, vas vabimo k sodelovanju pri širitvi domoznanske zbirke Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje in k priključitvi v knjižnično domoznansko skupino!
 
Knjižnično domoznansko zbirko namreč sooblikujemo vsi! Vsi, ki imate doma knjige, ki govorijo o Trbovljah, se v Trbovljah dogajajo ali je njihov avtor Trboveljčan, ste vljudno naprošeni, da jih prinesete v našo knjižnico! Veseli bomo tudi fotografij, razglednic, posnetkov, letakov, vabil. Razveselili nas boste tudi s svojimi seminarskimi, diplomskimi, magistrskimi in doktorskimi nalogami.
 
Vsi, ki imate Trbovlje radi, ste nanje navezani in ponosni ter bi radi dober glas ponesli tudi izven naše doline (v deveto vas), se lahko pridružite knjižnični DOMOZNANSKI SKUPINI – z Robertom Čopom  boste enkrat mesečno pretresali preteklo in aktualno dogajanja ter lokalne osebnosti, ki so ali še bodo zaznamovale Trbovlje, Slovenijo, svet.
 
Več informacij dobite v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje, pri Robertu Čopu: 03 56 25 712 ali robert.cop@trb.sik.si.