BUKLŽUR

Buklžur je sofinanciran s strani Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.Projekt Buklžur je namenjen spodbujanju branja in bralne kulture mladih, točneje dijakinj in dijakov zasavskih srednjih šol. Projekt je prepoznan tudi s strani države, saj je sofinanciran s strani Javne agencije za knjigo Republike Slovenije. Projekt izvajamo od šolskega leta 2010/2011. Namen projekta je mlade navdušiti za branje, jim omogočiti, da bodo o prebranem tudi govorili, si izmenjevali mnenja in v živo spoznali slovenske pisatelje, pesnike in druge kulturne ustvarjalce. Srečanja potekajo enkrat mesečno, od septembra do aprila.

 

S projektom želimo dvigniti prepoznavnost knjižnice v lokalni skupnosti in poudariti njen doprinos k omogočanju zadovoljevanja kulturnih, socialnih in intelektualnih potreb članov in uporabnikov Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje.

 

Projekt omogoča mladim medsebojno druženje in zaradi sodelovanja z Mladinskim centrom Trbovlje tudi spoznavanje drugih kultur in literarnih del drugih držav – v okviru projekta namreč eno srečanje namenimo druženju z enim od mladih prostovoljcev, ki so v Trbovlje prišli od drugod, prek izmenjav, ki jih podpira in omogoča MCT.