Nina de Gramont: Afera Christie

 

Začetek knjige je prav takšen, kakršnega pričakujejo ljubitelji del Agathe Christie, predvsem tisti, ki jih zanimajo ugibanja o tem, kam je slavna pisateljica izginila za enajst dni, decembra 1926. Sama je na vprašanja policije, novinarjev, družine in vseh ostalih vedno odgovarjala z:« Ne spominjam se.«

Skrivnost nikoli ni bila razjasnjena, a pisateljica Nina de Gramont je odgovor iskala v ljubezenskem zapletu, ko nam zgodbo Agathinega izginotja prikaže skozi besede ljubice njenega moža, lepe Irkinje Nan O´Dea.

Nan O´Dea se uspe prebiti v svet glamuroznih zabav na bogataških posestih in kmalu postane ljubica Agathinega moža Archieja. Odločena je, da uresniči svoj cilj in se z njim tudi poroči. Natančno je premislila vsak svoj korak. Načrt, ki ga je skovala že veliko prej,  je bil motiviran z okrutnim dejanjem, ki je za vedno spremenil njeno življenje.

V knjigi se vzporedno z zgodbo o slavnem izginotju ene najbolj znanih svetovnih avtoric razčiščujejo tudi vprašanja, kaj smo pripravljeni narediti v imenu ljubezni in kateri zločini se nikoli ne morejo oprostiti.

»Pomisliš kdaj na tistega irskega fanta? Samo vsak dan.«

Priporoča: Milanka JORDAN