Rodila sem se v Trbovljah, kjer sem tudi končala osnovno šolo. Srednje šolanje sem nadaljevala na srednji vzgojiteljski šoli v Ljubljani ter študij nadaljevala v isti smeri na Univerzi v Kopru.

Veliko svojega časa v otroštvu sem preživela z varovanjem sosedovih otrok, takoj ob polnoletnosti pa sem poletja preživljala z otroki v kolonijah oziroma počitniškem varstvu. Starša pravita, da sem že zelo zgodaj vedela, kaj želim postati kot odrasla in tega cilja sem se strumno držala.

Po končani fakulteti sem se kot pripravnica zaposlila v Vrtcu Trbovlje ter nekaj let kasneje zapustila vrtec in se zaposlila kot druga strokovna delavka v 1. razredu na OŠ Jurija Vege Moravče.

Pri delu sem se srečevala z otroki s posebnimi potrebami, zato sem svoje znanje želela nadgraditi s podiplomskim študijem Inkluzivna pedagogika, katerega sem tudi uspešno zaključila.

Po študiju sem poučevanje v prvem razredu zamenjala za individualno delo z otroki s posebnimi potrebami, ki so bili vključeni v šolo in vrtec v Moravčah.

Leta 2011 sem prevzela vodenje Podružnične šole Vrhpolje ter s tem pridobila mnogo izkušenj na področju organizacije, vodenja, predvsem pa ogromno pridobila na osebnostni ravni.

Zadnjih sedem let sem ponovno zaposlena v Vrtcu Trbovlje, sprva sem bila svetovalna delavka, zadnja štiri leta pa vrtec vodim.

Prosti čas najraje preživljam z mojo družino, s sprehodi v naravo z našim kužkom, s prijatelji, s prebiranjem knjig. Obožujem morje, modro barvo, od cvetlic so mi najlepše sončnice.

Sem srečno poročena in mati dvema čudovitima najstnikoma, ki me iz dneva v dan soočata z izzivi starševstva ter sta mi v izjemen ponos.

 

DAŠA BOKAL PRIPOROČA

Babnik, Gabriela: Koža iz bombaža

Bagola, Aljoša: Kako izgoreti

Dirie, Warris: Puščavska roža

Golob, Tadej: Jezero

Green, Ross W: Eksplozivni otrok

Hay, Louise L.: Življenje je tvoje

Juul, Jesper: Agresivnost – nov in nevaren tabu

Kay, Adam: Tole bo bolelo

Konsalik, Heinz G.: Kirurginja

Mahmoody Betty, William Hoffer: Ne dam svojega otroka

Moyes, Jojo: Ob tebi

Moyes, Jojo: Brez tebe

Palacio, R. J.: Čudo

Osho: Knjiga o ženski

Rajović, Ranko: IQ otroka – skrb staršev

Sait-Exupéry, Antoine de: Mali princ

Vladimirov, Petra: Evforija

Weiss, Simona: Leseni deček sodobnega časa

Žorž, Bogdan: Razvajenost – rak sodobne družbe