Rojena sem leta 1982, v Trbovljah, kjer živim še danes. Sem predvsem mami, potem pa še žena, hčerka, vnukinja, prijateljica in sodelavka. Rada ima vse živo in lepo in sem predana iskalka novih znanj. Ko bom imela več prostega časa, bom imela tri pse (še dva, ki bosta delal družbo moji trenutni hrtici), koze in kokoške, naučila sem bom »štrikati«, peči štrudelj in govoriti francosko.

V Trbovljah sem sicer obiskovala osnovno in srednjo šolo, izobraževanje pa sem nadaljevala v Ljubljani in kasneje v Mariboru. Sem univerzitetna diplomirana sociologinja in magistrica mednarodnega poslovanja, delovne izkušnje pa sem si nabirala že kot srednješolka in tudi kasneje kot študentka, ko sem kot prostovoljka dela z drugačnimi, posebnimi in dragocenimi posamezniki in skupinami. Kot absolventka in tudi kasneje sem na obeh lokalnih srednjih šolah poučevala sociologijo, kalila pa sem se tudi kot »spikerka« na Radiu Kum Trbovlje.

Ljubezen do branja in knjig me je pripeljala v Knjižnico Toneta Seliškarja Trbovlje, kjer sem se zaposlila leta 2008 in kjer delam še danes, kot direktorica knjižnižnice. Svoje delo imam rada in se pogumno soočam z vsemi izzivi, ki jih prinaša. Zavedam se pomembnosti vseživljenjskega učenja in moči informacij, ki jih lahko posredujem uporabnikom knjižnice, zato svoje znanje nadgrajujem ves čas – tudi z branjem. Sem zelo komunikativna in rada delam z ljudmi – starejšimi, mlajšimi in tudi s tistimi, ki so malce drugačni. Vse našteto pripomore k temu, da svoje delo opravljam profesionalno in hkrati dovolj subjektivno, da me imajo sodelavci radi in z menoj radi sodelujejo, enako velja za člane in uporabnike naše knjižnice.

Poleg vsega sem strastna, a kritična bralka in imam posledično zelo bogat besedni zaklad in nobenih težav z izražanjem ter ubeseditvijo tega, kar želim povedati. Berem veliko in se rada prepuščam literarnim presenečenjem, kar mi delo v splošni knjižnici vsekakor omogoča. Delo mi tako omogoča izražanje na različnih področjih, kar s pridom »izkoriščam« in tako bogatim sebe in svojo okolico.

KATRA HRIBAR FROL PRIPOROČA

Atticus: The dark between stars
Docherty, Helen: Knjigotap
Dolenc, Mate: Vampir z Gorjancev
Hribar Frol, Katra in Ovnik, Jože: Bukmandeljc
Kovič, Zlobec, Menart, Pavček: Pesmi štirih
Mahkovic, Eva: Na tak dan najbolj
trpi mastercard
Martin, George R. R.: Ledeni zmaj
Gaiman, Neil: Coraline
Mazzini, Miha: Telesni čuvaj
Milek, Vesna: Ogledala
Montefiore, Sebag: Sašenka
Murakami, Haruki: Norveški gozd
Myron, Vicki: Dewey, maček iz mestne knjižnice
Nabokov, Vladimir: Lolita
Rothfuss, Patrick: Ime vetra
Rowling, J. K.: Harry Potter
Šalehar, Matevž: Ljubezen
Tolkien, J. R. R.: Gospodar prstanov
Zajc, Lenart: 5 do 12
Zusak, Markus: Fant, ki je
postal most