Sem Kim. Mama, žen(sk)a, učiteljica (sodobnega) plesa, zaposlena v Glasbeni šoli Trbovlje in v Zasavskem varstveno delovnem centru. V Glasbeni šoli pleše približno 60 otrok in z veseljem skupaj raziskujemo in se učimo. V svojem delu resnično uživam. V VDC-ju “vodim” plesno skupino, ki resnično pleše s srcem in z dušo in me navdihuje in bogati moje videnje sveta. Z možem sva tudi zelo ponosna na najin ustvarjalni “kotiček” za otroke, ki sva ga poimenovala Plesni vrt. Pri delu z majhnimi otroki neizmerno uživam in sem vedno znova navdušena nad njihovo ustvarjalnostjo in dojemljivostjo. Predvsem pa sem v tem obdobju mama čarobne deklice, kar mi trenutno polni dušo in srce. 
Pred kratkim sem postala predana tudi novemu hobiju – zbiranju sobnih rastlin, ki v naš dom prinašajo občutek miru in domačnosti. Poleg tega pa sem seveda tudi velika ljubiteljica knjig in branja. Pravih knjig, ne tistih na spletu, tablici, telefonu. Takih, ki imajo prav poseben vonj in me vsak večer, ko otroček zaspi, zvesto čakajo na nočni omarici in mi ne pustijo spati.
Seznam, ki sem ga oblikovala za to priložnost, je sestavljen iz knjig, ki so mi bile pomembne v različnih življenjskih obdobjih. Od tistih najljubših, ko sem bila še mala deklica, najstnica, do tistih, ki jih rada prebiram za sprostitev, užitek in počitek. Tistih posebnih knjig, ki me povezujejo z mojo veliko ljubeznijo – plesom. Ker mi nudijo novo znanje ali pa ker so povezane s kakšno plesno predstavo, ki smo jo ustvarili skupaj z otroki in nam je vsem ostala v lepem spominu in nas naučila ogromno novega. Ter tistih najljubših, ki so povezane z mojo dokaj novo in najnajnajljubšo vlogo v življenju – biti mama. Svoji deklici predstaviti svet zgodb, ji omogočiti, da sanja in bogati svoj domišljijski svet. Ji dati možnost, da razvije ljubezen do branja, kot jo je meni kot majhni deklici predstavila Marija Jesenšek – Manči, ki je bila moja varuška in je z mano ure in ure preživljala v knjižnici. Po njeni zaslugi sem pravljice pripovedovala kot da znam brati, že dolgo preden sem to resnično znala. Zelo pomembno pa je bilo seveda tudi to, da je bilo doma vedno veliko knjig, za kar je zaslužen moj oči, ki je velik ljubitelj branja. Moški z romantično dušo, ki brez sramu v roke prime tudi ljubezenski roman in ob branju uživa. In tudi to sem podedovala. Romantično dušo in ljubezen do lepih, nežnih, srečnih zgodb. Nekateri pravijo, da sem v tem pogledu naivna in preveč odprta. Ampak, takšna sem.

 

KIM KERN KUKOVIČ PRIPOROČA

Backman, Fredrik: Babica vas pozdravlja in se opravičuje

Bucay, Jorge: Priklenjeni slon

F., Christiane: Mi, otroci s postaje Zoo

Fritz-Kunc, Marinka: Kam grejo ptice umret

Gier, Kerstin: Klub vražjih mamic

Gilbert, Elizabeth: Jej, moli, ljubi

Honeyman, Gail: Eleanor Oliphant je povsem v redu

Hülsmann, Petra: Brenčanje v srcu

Kamnikar, Gregor: Zmes za ples

Kodrič Filipić, Neli: Požar

Makarovič, Svetlana: Veveriček posebne sorte

Martin, George R. R.: Igra prestolov

Moyes, Jojo: Dekle, ki si ga zapustil

Moyes, Jojo: Ob tebi

Palacio, R. J.: Čudo

Roberts, Nora: Obsedenost

Rowell, Rainbow: Eleanor in Park

Rowling, J. K.: Harry Potter

Saint-Exupéry, Antoine de: Mali princ

Sparks, Nicholas: Pravi čudež