Knjižnica Trbovlje je odprla svoja vrata

 

V ponedeljek, 4. maja smo se zaposleni v Knjižnici Trbovlje veselo pripravljali na ponovno odprtje naše knjižnice, ki smo jo za obiskovalce (pod spremenjenimi pogoji obiska) odprli dan kasneje. Za vas smo strnili in zapisali svoje občutke in razmišljanja o ponovno in težko pričakovani vrnitvi v naš knjižni hram.

 

Prvi dnevi so bili polni vprašanj. Veselje ob ponovnem odprtju knjižnice, se je mešalo z negotovostjo. Kako poskrbeti za varnostne ukrepe, se bodo obiskovalci držali navodil, jim bomo uspeli pripraviti vse želeno gradivo, bo tudi kaj nestrpnosti in naveličanosti? Kako se bomo zaposleni navadili večurne nošnje mask in rokavic? Vendar je zaradi dobre organizacije in priprave vse steklo brez težav. Posebno pa smo bili veseli prijaznih odzivov prvih obiskovalcev, ki so nas pogrešali in težko čakali, da se zopet srečamo.

Milanka Jordan
Ko smo se znašli v kriznih časih in je bila tudi knjižnica zaprta, sem ostala doma, na čakanju na delo. Včasih razmišljamo, kako bi bilo, če ne bi bilo treba hoditi v službo, vsak dan vstajati ob prezgodnji uri, hiteti, se jeziti … Z veliko hvaležnostjo vrnila nazaj na delovno mesto, med sodelavce in obiskovalce. Občutki povezanosti in veselja do dela me spremljajo prvi teden ob prihodu v knjižnico in si želim, da bi tako tudi ostalo.

Ana Ledinek

 

Kako nenavadno je bilo priti po dolgih tednih nazaj v službo. Malce s strahom, a tudi z velikim veseljem, sem vstopila v naš hram kulture. Veselila sem se obiskovalcev, knjig in sodelavcev. A tako poznan prostor, ki se ga z leti navadiš in postane tvoj drugi dom, se je spremenil. Med policami se niso sprehajali bralci in si izbirali knjig, temveč so le-ti potrpežljivo, z maskami čez obraz, čakali pred knjižnico. Nekaj pa se le ni spremenilo, ljubezen do knjig je ostala.

Urška Majcen

 

Po dolgih sedmih tednih sem se razveselila novice, da odpiramo knjižnico. Čeprav smo se morali prilagoditi razmeram, mi je bilo v veselje ustreči željam naših obiskovalcev. Dobro je bilo videti naše zveste bralce, ki so bili večinoma potrpežljivi, jih pozdraviti in se jim nasmehniti. Upam, da bo kmalu prišel dan, ko bodo lahko spet sami brskali med policami.

Tanja Kulterer

 

Dobrodošla je bila, ta vrnitev v knjižnične prostore. Ne samo zaradi knjig, ki me obkrožajo, temveč tudi zaradi bralk, bralcev, sodelavcev. Tak žalosten pa je pogled na preurejene prostore in knjige. Nikoli si ne bi mislila, da obiskovalec ne bo mogel jadrati med knjižnimi policami sam s svojimi mislimi, željami, v dvoje, troje. Je pa zato naša prijaznost prišla toliko bolj do veljave. 

Simona Solina

 

Val epidemije je mimo in življenje se počasi vrača v stare tirnice. Tako smo 5. maja, tudi knjižničarji odprli vrata trboveljske knjižnice, sicer v omejenem obsegu, ampak vendarle. Zanimivo je bilo opazovati številne nasmejane obiskovalce, ki so se z velikim veseljem, da je knjižnica ponovno odprta, oglasili pri nas. Z zadovoljstvom lahko tudi zatrdim, da so se skoraj vsi držali zaščitnih ukrepov.”

Robert Čop