Ken Follett:

STEBRI ZEMLJE

SVET BREZ KONCA

Ken Follett je avtor številnih odličnih knjig in sodi med izjemne angleške pisatelje vohunskih in zgodovinskih romanov.

Pri nas ga poznamo po trilogiji Stoletje, v kateri je opisoval obdobje od začetka prve svetovne vojne do konca minulega stoletja. V seriji Kingsbridge pa se posveča srednjeveški Angliji. 

Po prvi knjigi Stebri zemlje je kar 18 let pisal nadaljevanje Svet brez konca, srednjeveško pripoved, ki je osvojila že veliko bralcev.

Stebri zemlje 

Zgodba se dogaja v 12. stoletju. Srednjeveška Anglija je sredi političnega brezvladja, saj kralj Henrik I. ostane brez naslednika. Ob plemiških spletkah in krvavih bitkah spremljamo zgodbe treh junakov: iznajdljivi prior Philip se odloči, da bo zgradil največjo gotsko katedralo na svetu; zidar Tom postane menihov arhitekt; plemkinja Aliena pa zaradi očetovega izdajstva ostane brez vsega in mora začeti znova.

Svet brez konca

Dogajanje je postavljeno v 14. stoletje, dve stoletji po koncu gradnje prečudovite gotske katedrale v srednjeveškem Kingsbridgeu. Katedrala postane središče družbenega in političnega življenja. Spremljamo potomce družin, ki smo jih spoznali v Stebrih zemlje. Močno si prizadevajo za razvoj mesta in družbeni napredek, zoperstavijo pa se tudi pohlepni oblasti. Spoznavamo osebne zgodbe, ki temeljijo na resničnem zgodovinskem ozadju.

Branje, polno zapletov, prevar in skrivnosti; komaj čakamo zadnji del trilogije.

Priporoča: Tanja Kulterer