Decembra je bilo v knjižnici že praznično, tudi z dogodki, ki smo jih pripravili za vas. Srečali ste se lahko z Veroniko Dintinjana, pesnico, prevajalko in zdravnico kirurginjo, povabili smo vas na  literarno-filmski večer z Matetom Dolencem, pisateljem in čuvajem morja, kjer je predstavil knjigo Kako dolg je čas, ogledali pa smo si film iOtok. Gostja na literarnem večeru je bila tudi Eva Mahkovic, dramaturginja, ki je predstavila knjigo Na tak dan najbolj trpi mastercard. Sestali smo se člani domoznanske skupine in Buklžura. Buklžurovci so se s svojimi mislimi o filozofiji predstavili v galeriji knjižnice.

Na Ta veseli dan kulture so najmlajši lahko postali knjižničarji za eno noč. Tudi s pravljicami in ustvarjalnicami smo jih razveselili. Prebirali smo pravljici Miklavž prihaja in skupaj z gostjo Tino Ortner Medvedek peče slovensko potico. Ustvarjali smo novoletne čestitke, v humanitarni akciji pa vse do sredine decembra zbirali igrače, pa sladkarije, knjige, barvice, flomastre.

In že je tu novo leto, nov januar, v katerem vabimo k izposoji knjig in drugega gradiva ter k obisku dogodkov, ki jih pripravljamo!

Vabimo vas na pogovor z gostjo iz. prof. dr. Danilo Djokić. Na literarnih večerih bosta gostja Bronja Žakelj, ki bo predstavila knjigo Belo se pere na devetdeset in Mitja Čander, ki bo spregovoril o tem, kako je nastala knjiga Slepec. Srečali se bomo člani Buklžura, literarnega krožka in domoznanske skupine. Za najmlajše smo pripravili pravljične urice in delavnice, poslušali bomo Snežno kraljico, Sneženega moža in ustvarjali pravljične pričeske in zimske like.

Vabimo vas, da nas obiščete, postanete član knjižnice, če to še niste, in se pridružite topli skupnosti bralk in bralcev! Naj bo novo leto srečno in mirno, polno malih in velikih knjižnih radosti!