V novembru so se nam predstavile klekljarice Društva klekljaric Srčevke, njihove umetnine so bile na ogled v galeriji knjižnice. Ob prav posebnem dnevu, dnevu slovenskih splošnih knjižnic, je pri nas gostoval Feri Lainšček. V goste smo povabili tudi Romana Rozino. Člani domoznanske skupine so odšli v sobo pobega v 4. Dritl, Buklžurovci so skupaj z Biljano Makuljević razpredali o filozofiji, člani literarnega krožka pa brskali po kriminalnih romanih Avgusta Demšarja.

Najmlajše smo povabili na pravljične urice, delavnice ter v igralnico, kjer so preživljali svoj prosti čas ob igrah, knjigah. Ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic je bila pravljica obarvana plesno. Postali ste lahko knjižničar za eno noč, pravljico pa je pripovedovala tudi gostja Mihela Kmetič.

Decembra vas vabimo na literarni večer z Veroniko Dintinjana, pesnico, prevajalko in zdravnico kirurginjo, ter na literarno-filmski večer z Matetom Dolencem, pisateljem in čuvajem morja, kjer bo predstavljena knjiga Kako dolg je čas, na ogled pa bo film iOtok. Gostja na literarnem večeru bo tudi Eva Mahkovic, dramaturginja, ki bo predstavila knjigo Na tak dan najbolj trpi mastercard. Sestali se bomo člani literarnega krožka, domoznanske skupine in Buklžura. Buklžurovci se bodo s svojimi mislimi o filozofiji predstavili v galeriji knjižnice.

Na Ta veseli dan kulture najmlajše vabimo postati knjižničar za eno noč. Tudi pravljice bodo še, seveda, pa ustvarjalna delavnica prav tako. Prebirali bomo pravljici Miklavž prihaja in skupaj z gostjo Tino Ortner Medvedek peče slovensko potico. Ustvarjali bomo novoletne čestitke, v humanitarni akciji pa vse do sredine decembra zbiramo nove oz. ohranjene igrače (razen plišastih igrač), pa sladkarije, knjige, barvice, flomastre.

Želimo vam miren december, naj bo izpolnjen z vašimi željami, mi pa vam želimo obilo dobrega branja!