V marcu smo za najmlajše pripravili kar nekaj zanimivih dogodkov. Otroci so ustvarjali ob dnevu žena, sledile so pravljične urice, tudi glasbena in ljudska pravljica. V goste na oddelek za odrasle so prišli Darja Avsec, ki je predstavila Tajsko, Marko Juhant je predaval o razvajenosti, Jasmina Rome Rodić o AEQ metodi in odpravljanju bolečin, Maja Megla pa je spregovorila o stresu kot o kugi sodobnega časa. Tudi pesniško je bilo, Špela Munda je predstavila svojo pesniško zbirko z naslovom Razpoloženja. Člani domoznanske skupine so z Ireno Ivančič Lebar spregovorili o Argonavtih v naših krajih, na literarnem krožku so članice obravnavale literarna dela Tadeja Goloba, k buklžurovcem pa je v goste prišla Petra Šmid. V galeriji so se s klekljarskimi izdelki predstavile Srčevke.

Aprila bodo naši gostje Rado Medvešek, ki bo z Robertom Čopom spregovoril o zgodovini zapisa zvoka, dr. Iztok Ostan bo predaval o pomenu spanja oziroma o nespečnosti, s Tanjo Jerman, kvalificirano učiteljico joge pa se boste lahko zbližali z jogijskimi tehnikami. Na filmskem večeru v Kinu Delavskega doma Trbovlje bo Katra Hribar Frol po ogledu filma Ne bom več luzerka vodila pogovor z režiserko Uršo Menart. Ob Noči knjige bomo na Ulici 1. junija v telefonski govorilnici odprli novo menjalnico knjig. Osrednji aprilski dogodek pa bo Beseda, ples, glasba. Potekal bo v Gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje. Na zaključnih srečanjih se bodo ta mesec zbrali člani domoznanske skupine, literarnega krožka, h katerim pride Tadej Golob ter buklžurovci.

Otroci so vabljeni na pravljične urice, delavnice, pa v Igroteko po naše igrače, njihove igrače pa bodo lahko v knjižnici tudi prespale. Ob Noči knjige jih vabimo na pravljično urico na prostem.

Posebej opozarjamo na akcijo Vrni knjigo knjižnici,  v kateri lahko gradivo, ki ga imate doma dlje časa, vrnete v knjižnico brez plačila zamudnine. Ne pozabite tudi preveriti našega odpiralnega časa v času prvomajskih počitnic in prazničnih dni!