December je bil  v naši knjižnici prijazen, topel, domač. Prazničen. Povabili smo vas na predavanja na temo zdravja, pa k udeležbi v humanitarnih in zbiralnih akcijah, osrednji dogodek meseca je bil otvoritev spominske zbirke knjižnega gradiva Tinerta Lenarčiča, začetnika knjižničarstva v Trbovljah v povojnem času. Otroci so se zabavali v vlogi knjižničarjev, veliko so se tudi naučili o tem poklicu, obiskali so nas na pravljičnih uricah, ustvarjalnicah.

In že je tu začetek novega leta. Januar prinaša v našo knjižnico raznolika dogajanja. Dvakrat bomo športno pohodni. Za začetek bo naš gost Jakob J. Kenda, ki je prehodil znamenito Apalaško pot in knjigo s tem naslovom bo tudi predstavil. K nam prihaja tudi Viki Grošelj, ki bo predstavil knjigo Najvišji vrhovi celin. Čaka nas še glasbeni dogodek, z nami bosta Jure Tori in Jure Longyka – vabimo na večer glasbe in poezije. Zgodovino zasavskega zdravstva bo predstavila, v okviru srečanja domoznanske skupine, Irena Ivančič Lebar, buklžurovci pa se bodo udeležili projekcije filma Igram, sem, ki bo potekala v Delavskem domu Trbovlje. Po filmu sledi še pogovor z ustvarjalci. Srečali se bodo tudi člani literarnega krožka, vabimo vas na računalniške urice ter ogled likovne razstave v galeriji knjižnice.

Za najmlajše smo pripravili pravljične urice, ustvarjalno delavnico, pozdravili bomo zimo, upali na snežinke in zimske radosti. Vabimo vas v našo Igroteko, kjer si lahko izposodite različne družabne igre. In nenazadnje, knjižnica je tu za vas, drage bralke in bralci, knjige pa že čakajo, tudi novosti, da si jih izposodite. Želimo vam srečno in mirno leto 2019!