Drugo srečanje v sezoni 2018/19 se je odvilo 29. oktobra. Kot se spodobi za Cankarjevo leto, smo srečanje posvetile njegovemu delu in življenju, literaturi. Raziskale smo morda komu še neznana dejstva, si ogledale posnetek predstavitve njegove zbirke v NUK-u.

            Cankarjevo leto smo z zelo lepim literarnim večerom obeležili tudi na literarnem krožku. Predstavili smo Cankarjevo življenje, del njegove proze in poezije, se pogovarjale o filmu, ki je prikazal Cankarja kot človeka, ki je samo človek in o razstavi v Cankarjevem domu. Večer je zaključila Mojca, ki je s toplino recitirala Cankarjeve pesmi ter poudarila, da je v pesmih začutila, da je imel Cankar toplo in široko srce. K. H.

            Srečanje je bilo posvečeno Cankarju. Zelo raznolike predstavitve smo pripravile. Ni pa bilo dovolj časa za dopolnjevanje, razlaganje oz. utemeljevanje naših mnenj o pisatelju – o njegovem pisanju in življenju.  M. K. K.

            Na našem drugem srečanju nam je uspelo zelo lepo počastiti stoletnico smrti Ivana Cankarja. Sama sem poročala o članku Marcela Štefančiča v Mladini. Bile smo navdušene, da je naše srečanje tako lepo uspelo. N. K.

            Cankar se nas je dotaknil ne le kot literat, ampak tudi kot človek z dobrimi in slabimi lastnostmi. Njegovi teksti tako iz knjižnih del kot iz pisem so več kot začimba. Lep večer

 

Prvo srečanje v sezoni 2018/19 se je odvilo 24. septembra. Na njem smo začrtali program naših srečevanj in se pogovarjali o bralni znački za odrasle v naši knjižnici. Pogovarjale smo se o prebranih knjigah, sploh tistih, ki so nas čez poletje najbolj navdušile.

 

Vedro razpoloženje, nova članica, dobro pripravljene članice. Veliko lepih misli, spominov, spoznanj.  M. Č. Voditeljica Simona odlično pripravila srečanje. Morda malce predolgo srečanje, a verjetno je prvič vedno tako. Vsebine zanimive, zame nove (tuji avtorji).  M. K.

 

Vesela sem bila, da smo dobile zbirnik naših mnenj o srečanjih 2017/18, ki ga je pripravila mentorica Simona. Je preprost, učinkovit zbirnik z nekaj fotografijami. Je dokaz, da ne samo beremo, ampak da znamo tudi kaj napisati!  M. K. K.

 

Srečanje po poletnih počitnicah je bilo prijetno. Vesele smo bile druga druge. Sprejele smo prtavila komuniciranja, celoletni program in se seznanile s knjigami za bralno značko. Poleti se mi je zelo vtisnila v spomin knjiga Umetnost (A. Roden). Kaj izraža umetnost? »Vse vrsteumetnosti izražajo čustva, ki jih ima človeška duša ob naravi, le izrazna sredstva so različna …«  K. H.

 

Veselo in sproščeno začenjamo novo študijsko leto literarnega krožka. Dogovorile smo se, kaj bomo brale, koga povabile v goste. Seznanile smo se tudi z bralno značko za odrasle, ki nam ponuja v branje sodobno slovensko literaturo. Veselim se novih knjig, veselim se naših prijetnih srečanj.  N. K.