November je prinesel že pravo jesen, pa tudi številne dogodke. V knjižnici smo imeli za gosta psičko Lio in njenega lastnika Igorja Fabjana, ki je povedal, kako je po svetu potovati s psom. S Sanjo Lončar smo iskali zdravje, predavala je o naravnih rešitvah za možgane. O možganski kapi je na predavanju spregovorila Senta Frol, dr. medicine. Pred tem predavanjem smo videli potek temeljnih postopkov oživljanja in uporabo defibrilatorja, z nami so bili člani Območnega združenja Rdečega križa Trbovlje. Dr. Ostan je predaval o tem, kako zdrav je zajtrk in ali ga smemo preskočiti. Na dan slovenskih splošnih knjižnic smo gostili cenjeno slovensko igralko Mileno Zupančič. Skupaj s piscem njene biografije, Tadejem Golobom, sta se predstavila v kavarni DDT. Praznik splošnih knjižnic smo obeležili še z dnevom brez zamudnine, bukvarno, modrimi mislimi in brezplačnim prvim vpisom v knjižnico. Kot vsak mesec smo se tudi tokrat srečali člani literarnega krožka, domoznanske skupine in buklžurovci. V galeriji so nas spremljala dela članice Relik-a, gospe Dragice Skušek.

Pestro je bilo tudi z najmlajšimi, še posebej je bila zanimiva pravljična ura s pravljičarko in pisateljico Anjo Štefan ter pravljična ura v sodelovanju z Glasbeno šolo Trbovlje.  

Cel december bo tudi v naši knjižnici prijazno, toplo, domače. Praznično. Vabimo vas na predavanja na temo zdravja, pa k udeležbi v humanitarnih in zbiralnih akcijah, osrednji dogodek meseca pa bo prav zagotovo otvoritev spominske zbirke knjižnega gradiva Tinerta Lenarčiča, začetnika knjižničarstva v Trbovljah v povojnem času. Otroci se bodo lahko zabavali kot knjižničarji, pa na pravljičnih uricah, ustvarjalnicah in mi komaj čakamo, da nas obiščejo. Vse lepo vam želimo v tem lepem prazničnem mesecu, ko pravzaprav ne potrebujemo veliko, da so velika naša srca.