V okviru Nacionalnega meseca skupnega branja Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje ponovno podaja roko lokalni skupnosti in omogoča branje povsod in vsem – zaživel je namreč projekt Knjižna st`laža v njegovem okviru pa poličke, omarice in zabojčki polni odpisanega knjižnega gradiva Knjižnice Trbovlje, ki na različnih lokacijah po mestu vabijo k branju. Že obstoječe menjalnice knjig so tako dobile novo podobo, z novo zalogo knjižnega gradiva in tudi na nekaterih novih lokacijah.

Ker se pomena dostopnosti knjig in branja za višanje kakovosti življenja v lokalni skupnosti zavedajo tudi na Občini Trbovlje, je kot prva v prenovljeni obliki zažarela Knjižna st`laža v prvem nadstropju Občine Trbovlje, ki sta ji dobro obiskanost zaželeli županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in direktorica Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje Katra Hribar Frol.

Prav tako so zaposleni v Knjižnici Trbovlje v teh dneh postavili Knjižno st`lažo v prostorih OZ Rdečega križa Trbovlje, Knjižne st`laže pa bodo do konca letošnjega oktobra postavili in za obiskovalce namenili tudi v prostorih Planinskega doma na Kumu ter Društva prijateljev mladine Trbovlje.

Knjižne st`laže Knjižnice Trbovlje trenutno najdete v prostorih Gostilne Bigman na Kleku, v okrepčevalnici Kopalnica, v kavarni Caffetarija v Sparu, v avli Glasbene šole Trbovlje, v Zdravstvenem domu Trbovlje, v Bolnici Trbovlje, na železniški postaji v Trbovljah, v Pizzeriji Dimnik ter v prostorih Občine Trbovlje.

V želji, da bosta branje in knjižno gradivo resnično dostopna vsem, so se zaposleni v Knjižnici Trbovlje povezali tudi s šolskima knjižnicama Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje ter Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje ter jim ponudili in predali skrbno izbrano gradivo iz knjižničnih odpisanih zalog, ki bo obogatilo police srednješolskih knjižnic in širilo obzorja marsikateremu znanja željnemu dijakinji ali dijaku.

 

Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje