Junija ste lahko še zadnjič pred poletjem prisostvovali literarno pesniškemu večeru. Na obisku je bila Simona Sanaren, ki je skupaj z ilustratorjem Baderjem Klidijem predstavila pesniško zbirko Ko Je Dan. V galeriji smo si lahko ogledali likovna dela Liama Kurbegovića ter članov RELIK-a. Podelili smo priznanja Tončka Knjigoljuba za začetke branja in pripravili za naše mlade bralce bralna priporočila.

Poleti, julija in avgusta, vas vabimo, da sodelujete v naši humanitarni akciji zbiranja šolskih potrebščin za trboveljske otroke. Sodelujete lahko v literarnem natečaju za najboljšo kratko zgodbo. Konec avgusta bodo zgodbe ocenili Katra Hribar Frol, Vesna Jesih in Robert Čop, ki bodo izbrali najboljših pet. Če vam je ljubo, da vam nekdo prebira časopise, zgodbe ali pesmi na glas, ste vabljeni, da se naročite na glasno branje. Ob petkih smo za vas pripravili tečaje, kjer se boste lahko naučili uporabe Biblos-a in bralnika. Tečaji so brezplačni. Na letnem kopališču Trbovlje lahko knjige poiščete v menjalnici knjig, v knjižnici pa pobrskajte po bukavrni ter med poletnimi in knjižničarskimi predlogi. Knjige lahko prebirate tudi v poletnem kotičku pred knjižnico. Tudi na poletno nagradno uganko nismo pozabili. Vabimo k reševanju. Julij je začetek nove sezone »bralne značke« za odrasle, poimenovane Beremo na kuolmkišti. Tokrat vas čaka izbor sedemdesetih del domačih avtorjev, prebrati jih morate vsaj pet. V galeriji bodo celo poletje na ogled likovna dela članov Društva zasavskih likovnikov RELIK Zasavje.

Otroci bodo lahko celo poletje sodelovali na delavnicah, se kratkočasili z nalogami, igrami, pobarvankami, preživljali čas na igralnih uricah tako v knjižnici kot na letnem kopališču, reševali bodo lahko poletno uganko, kot že vrsto let pa lahko izbirajo svojo najljubšo poletno knjigo. V juliju pripravljamo še glasbeno pravljično urico, celo poletje pa so lahko otroci za en dan tudi knjižničarji.
V letošnjem poletju vam zavijemo tudi šolsko gradivo (cena storitve po ceniku).