Zaključno srečanje in pogovor z Vinkom Möderndorferjem, 23.4.2018

Dolgo pričakovano snidenje z Vinkom Möderndorferjem. Njegovo ustvarjanje je tolikšno in tako polno ter osmišljeno! V nas je pustilo sled, ki ne bo zbledela.

Sproščen, iskren, strasten govorec. Ko je bral svoje pesmi, je v meni kar pelo! Tudi zato, ker sem ves čas mislila na naslove njegovih pesniških zbirk: Razhajanja, Dotikanja, Tavanja. Ko slišiš njegov glas in bereš njegove pesmi, se ti dogaja zraven to: tavaš, se dotikaš, razhajaš … ljubiš. Ljubiš besede! Beseda stoji na začetki sveta, nam je povedal. In še, sem najprej in predvsem pesnik. Govoril nam je tudi o Tončki Čeč, o tem, kako ga je prevzela njena življenjska zgodba. Lahko bi nastal zanimiv film o njej, je dejal. Še ena njegova misel: Med enim in drugim poljubom nastane svet. Kako res je to!
Manica Kočar Kuhnert

Nepozaben večer z Vinkom Möderndorferjem, prijaznim, toplim, iskrenim človekom, ki pravi, da je predvsem pesnik, a je vendar tudi odličen pisatelj, režiser in še marsikaj. Članice krožka smo imele priložnost, pravzaprav privilegij, da smo se pogovarjale z vrhunskim umetnikom in dobile izčrpne odgovore na vsa naša vprašanja. Dobile smo celo več, kot smo pričakovale, saj je bil naš gost očaran nad nepričakovano podobo spomladanskih Trbovelj. Navsezadnje pa smo tudi zamenjali vloge, spraševalec je postal on, spoznati je hptel vse ustvarjalce iz našega mesta. Skoraj nas je spravil v zadrego, a s skupnimi močmi smo le zmogle zadostiti njegovi vedoželjnosti.
Nuša Kukman

Zame je bilo srečanje s pesnikom, tako se je opredelil na zaključnem srečanju literarnega krožka, odlično, nepozabno in bogato doživetje. Sproščen pogovor je bil najlepše darilo. Poezija je za pesnika vsepovsod, tudi v slikarstvu. Umetnost je zgoščena oblika sveta, je povedal.
Na vprašanje, katera je njegova najlepša ljubezenska zgodba, je odgovoril: Fant je srečal dekle, ali obratno, Ko dekle sreča fanta.
Kristina Hribar