Januarja smo za vas v knjižnici pripravili dve predavanji, kjer sta dr. Iztok Ostan in Tibor Hercegonja spregovorila o zdravju in kulturi nenasilja, na literarnih večerih pa so bili z nami Kamenko Kesar in Alenka Kesar, ki sta spregovorila o knjigi Mene nebo noben jebo ter Tomaž Humar, s katerim smo okrog sveta odpotovali s kolesom. Nina Jelen je bila gostja na Buklžuru, srečali pa smo se  tudi v okviru domoznanske skupine in literarnega krožka. Domoznanska skupina je obiskala STPŠ Trbovlje, na literarnem krožku pa smo se pomenkovali o biografijah in avtobiografijah umetnikov in kulturnikov. Na mladinskem oddelku je bilo veselo, pa tudi zanimivo, otrokom smo pripravili pravljične urice, ustvarjalno delavnico, posebej lepo pa smo se imeli na plesno pravljični uri, ki jo skupaj z Glasbeno šolo Trbovlje prirejamo že kar nekaj let, njena duša pa so mladinske knjižničarke in plesna učiteljica Kim Kern.

 

Februar, mesec kulture, bo tudi pri nas pester. Na literarnem večeru bo z nami avtorica knjige Ogenj, rit in kače niso za igrače, ki zadnje čase razburja slovenske bralce, Milena Miklavčič. Že nekaj let knjižnica sodeluje s plesnim oddelkom Glasbene šole Trbovlje in tako vam tudi letos poklanjamo  na ogled predstavo Beseda, ples, glasba. Že prvo soboto v mesecu vas vabimo na druženje s klekljaricami v čitalnico oddelka za odrasle. S članicami Društva zasavskih klekljaric se boste lahko pomenkovali o njihovem delu in v živo spremljali njihovo ustvarjanje. Njihova dela bodo februarja krasila našo galerijo. Dr. Iztok Ostan bo v februarskem predavanju spregovoril o pomenu sladkorja v prehrani. Na predavanju Martine Vitanc pa bomo lahko slišali vse o eteričnih oljih. Tudi potovali bomo in sicer v Zambijo in na Kilimandžaro. Afriški utrip bomo k nam prinesli Alenka in Robert Halzer ter Zvonka in Vojko Zupančič. Srečali se bomo tudi na Buklžuru, z delom bo nadaljevala domoznanska skupina, prav tako bodo svoje srečanje imeli člani literarnega krožka.

Na mladinskem oddelku smo za otroke pripravili dve pravljični urici, prva bo na vrsti že prvo sredo v mesecu, naslov pripovedke pa je O dečku, ki je pisal pesmi. Ni težko ugotoviti, o kom se bomo po pravljici tudi pogovarjali. Otroke bomo razveselili tudi z dvema delavnicama, na kateri vabimo tudi starše.