Poletje v knjižnici je minilo bralno in zabavno, pa tudi humanitarno. S septembrom pa smo že vstopili v naše redne aktivnosti. Tako smo se že zbrali in srečali člani Buklžura in literarnega krožka. V oktobru smo vam pripravili pestro dogajanje, saj vas vabimo na naše brezplačne dogodke, ki se bodo vrstili cel mesec in so namenjeni tako otrokom, mladini, kot odraslim.

Otroke spet vabimo na naše pravljične urice in ustvarjalne delavnice v pravljično sobo Tončka Knjigoljuba, ki potekajo ob sredah popoldan. V prvem tednu, tednu otroka, bo še posebej ustvarjalno, malce pa tudi zabavno, saj bodo otroci lahko postali knjižničarji. Tudi plesno pravljičnega ustvarjanja ne bo manjkalo, z Glasbeno šolo Trbovlje in plesno učiteljico Kim se bomo podali na raziskovanje plesnega giba v povezavi s pravljico.

Na oddelku za odrasle bomo ta mesec potovali v Dubaj  z Matejo Grošelj, po Sedemletni poti pa se bomo odpravili z Dominiko in Igorjem Osvaldom. Obeležili bomo 500 let reformacije, o Primožu Trubarju nam bo več povedal Benjamin Hlastan. Ob tem dogodku bodo vsi obiskovalci prejeli tudi knjižno darilo. Na dogodku Po Trbovljah s kumerati bo Roman Kukovič predstavil knjigo Tisti njihovi srebrni glasovi. Srečali se bomo vsi tisti, ki buklžuramo, člani literarnega krožka in domoznanske skupine. V galeriji pa si lahko ogledate dela revirskih likovnikov, članic in članov Relik-a. Oktober je tudi mesec, ko se začnejo računalniške urice, na katerih učimo uporabe računalnika, od osnov, pa vse do malce zahtevnejšega dela.

Na knjižnih policah vas že pričakujejo jesenske novosti in želimo vam, da med odlično ponudbo najdete svojo knjigo.

Simona Solina